Klik hier voor de enige echte Heckflosse site !

Terug naar The Heckflosse HomepageHallo Heckflosse ge´nteresseerde,

Met dank aan Maarten van Eijck, stel ik je hier de Nederlandse Heckflosse Register voor.

Wil je meer informatie, ga dan direct naar onze eigen website:

www.heckflosseregister.nl

 

   

*Voor wie is dit register bedoeld?
*Wat staat ons voor ogen?
*Kosten
*Adressen
*Nog meer?
*Contact


Voor wie is dit register bedoeld ?


Dit register, staat open voor alle Nederlandse Heckflosse rijders en of bezitters. Om precies te zijn, het gaat om de typen W110, W111, en de W112.
Hier onder zijn dus ook begrepen, de W111 coupe, en de cabrio typen, met hun kleine "flossen".
Ook diegenen die met een restauratie bezig zijn van een van de genoemde modellen, vallen vanzelfsprekend in de doelgroep, bij uitstek zou ik willen zeggen.
Want juist onder deze personen is veel kennis, zeker op het technische vlak, aanwezig.
De groep telt op dit moment (juli 2011) ongeveer 300 geregistreerden. (het resultaat van een klein jaar werven).

Terug naar bovenWat staat ons voor ogen ?


Ons doel is om enig inzicht te krijgen in het aantal nog in ons land aanwezige Heckflossen. Verder is het interessant te weten welke regio’s deze auto’s herbergt. Vooral de noordelijke provincies zijn wat dat betreft behoorlijk rijk aan deze auto’s.

Zeker zo belangrijk is het een informatie en inspiratie bron te bieden aan de   geregistreerden. Die bronnen zijn wij natuurlijk zelf, dus alle leden van ons Register. Iedereen die ooit wel eens een restauratie project onder handen heeft gehad, zal het mee gemaakt hebben dat het even tegen zat, en er niet direct een oplossing voor handen was voor zijn specifieke probleem. Dan is het belangrijk, dat er vanuit de groep wat hulp geboden wordt, wat wordt meegedacht, jij bent misschien niet de eerste die tegen dit probleem aanloopt.

Om deze problemen kenbaar te maken binnen de groep, is het van belang om gebruik te kunnen maken van de moderne communicatie middelen, dus het internet, en in het bijzonder het forum.

Terug naar bovenKosten


We denken aan een geheel vrijwillige bijdrage van ongeveer 5 euro per jaar, om wat algemene kosten het hoofd te kunnen bieden. Tot nu toe komen we daar steeds (net) mee uit. Denk aan de kosten die worden gemaakt om het internet forum in de 'lucht' te kunnen houden, de website en de (beperkte) kosten van onze jaarlijkse evenementen, zoals de voorjaarsrit en de najaarsrit.

Terug naar bovenAdressen


We hebben ook een lijst van bedrijven waar we al dan niet met korting aan onderdelen kunnen komen, of binnen onze groep is bij sommige mensen nog wat materiaal aanwezig.

Terug naar bovenNog meer ?


Ja, we zullen ook proberen om af en toe de groep eens bij elkaar te krijgen, bijvoorbeeld op een thema dag of weekend. Een thema kan dan een of ander technisch aspect zijn van onze motor of van de carrosserie, denk aan kleppen stellen, contactpuntjes vervangen of een deur repareren, enz. En natuurlijk zouden we ook best alleen eens voor de gezelligheid bij elkaar mogen komen, dat is absoluut niet verboden.

Terug naar bovenContact


Meer weten, of suggesties of wil je je aanmelden? Ga dan naar onze website:

www.heckflosseregister.nl

Terug naar boven


Terug naar boven